Eenvoudiger productie geeft preciezer D- en F-profiel

Voor de productie van de D- en F-profielen van Ventistone zijn nu minder handelingen nodig, ook zijn ze esthetisch verbeterd. Wij deden een forse investering in nieuwe beitelblokken.

Voor de productie van de D- en F-profielen van Ventistone zijn nu minder handelingen nodig, ook zijn ze esthetisch verbeterd. Wij deden een forse investering in nieuwe beitelblokken. Ook het inmeten is makkelijker en preciezer geworden dankzij de profielmeter. Dat voorkomt verwarring over de juiste maatvoering van het profiel: moest er nog een millimeter bij of niet?

De verbeteringen hebben tevens een prijsverlaging tot gevolg, waarvan aannemers, schilders, glaszetters en timmerlieden profiteren.


Eenvoudiger en vooral nauwkeuriger profielen voor kozijnen kunnen inmeten was een grote wens van onze klanten, zo merkten wij regelmatig. Bij een gemeten D- of F-profiel moesten vaak nog een paar millimeters worden opgeteld hetgeen onzekerheid en discussie gaf.
Met de nieuwe beitelblokken is dit probleem verleden tijd. En inmeten gaat met de grootste precisie want de bestaande profielmeter van Ventistone voor de NL- en ND-profielen kan nu ook gebruikt worden voor deze profielen.

Meten en produceren vereenvoudigd

Doel van de doorontwikkeling van het D– en F-profiel was dat het makkelijker moest worden, zowel het meten als het produceren. Dat is meer dan gelukt: het aantal handelingen om de profielen te produceren is verminderd, esthetisch zijn de profielen mooier geworden en volgen ze de dorpel meer. Welkome bijkomstigheid is bovendien dat de D– en F-profielen goedkoper worden.

Bekijk hier welke profielen wij leveren.

Inmeten met de profielmeter

Extra zekerheid bij inmeten biedt onze profielmeter. Het is een kunststof liniaaltje dat wij zelf ontwikkelden. De keuze van de neuslat wordt er een fluitje van een cent mee: de maatvoering op de liniaal bepaalt de afmeting van de neuslat. Hij is universeel bruikbaar voor alle soorten neuslatten, dus niet alleen die van Ventistone zelf. U vraagt hem hier aan.

Onze profielen in de praktijk

In september heeft vaktijdschrift Schildersvak casestudy uitgevoerd in de Maastrichtse wijk Daalhof. 

lees verder

Kliklijm bevestigt neuslatten en dorpelafdekkers snel en duurzaam

Bent u schilder, glaszetter of werkt u in de timmerindustrie? Wilt u tijd besparen én goed werk afleveren? Dan kunt u niet om Kliklijm heen. 

lees verder

Praktische QR-code

We introduceerden een handigheidje voor de verwerking van onze profielen. Op iedere pakbon en bundeling profielen staat nu een QR-code die naar de verwerkingsinstructie op de website leidt. Heel praktisch!

lees verder

Onze producten nu ook via Habeco leverbaar

Klanten vroegen om Ventistone, vertelt adjunct-directeur John Theunisse van verfgroothandel Habeco. “Dat opende onze ogen voor de potentie van deze producten. De hardlopers van Ventistone liggen nu bijde meeste filialen op voorraad, andere leveren we op bestelling.”

lees verder

Ventistone profielmeter

Hoe simpel kan het zijn? Is de neuslat bij het kozijn aan vervanging toe, dan bepaalt de schilder en glaszetter met de profielmeter nu supersnel en nauwkeurig het juiste type en de maat.

lees verder

Eenvoudiger productie geeft preciezer D- en F-profiel

Voor de productie van de D- en F-profielen van Ventistone zijn nu minder handelingen nodig, ook zijn ze esthetisch verbeterd. Wij deden een forse investering in nieuwe beitelblokken.

lees verder

Handige profielmeter maakt keuze neuslat kinderspel

Bent u schilder of glaszetter? Dan is de keuze van iedere neuslat vanaf nu een fluitje van een cent! Is de neuslat bij het kozijn aan vervanging toe, dan bepaalt u met de profielmeter nu supersnel en nauwkeurig het juiste type en de maat.

lees verder

We staan weer op de S.G.A. Vakdagen!

Op 6, 7 en 8 november staat Ventistone op de S.G.A. Vakdagen in Gorinchem. Op stand B105 presenteren wij ons systeem dat houtrotschade voorkomt en houtconstructies drooghoudt met duurzame steenvezel profielen. 

lees verder

Eric Frowijn 25 jaar bij Ventistone

Eric Frowijn is 25 jaar in dienst bij Ventistone. Eric is inmiddels de derde werknemer die 25 jaar werkzaam is bij Ventistone.

lees verder

Ventistone bij Alles Over Wonen

In november en december 2017 is Ventistone uitgebreid aan bod geweest in het SBS6 programma Alles Over Wonen. Heeft u de uitzending gemist? Hier kunt u de uitzendingen terugkijken.

lees verder

Vernieuwde informatie- en instructiegids gratis voor u

Vijf jaar na de eerste uitgave brengt Ventistone een vernieuwde informatie- en instructiegids uit. Deze gids bundelt alle informatie over het Ventistone systeem en geeft snel en compleet inzicht in de onderdelen, mogelijkheden en de montage van onze onderhoudsarme oplossing kozijnen en geveltimmerwerk. U vraagt het gratis bij ons aan.

lees verder

Ventistone bij RTL 7

Alles over de Ventistone dorpelafdekkers is zondag 3 april om 12.30 uur te zien in de thema-uitzending Techniek van Doe Maar Duurzaam! op RTL 7. Bertjan Janssen van Doorn van Ventistone zal in Doe Maar Duurzaam! de werking en toepassing van Ventistone uitleggen en laten zien.

lees verder

Samenwerking Ventistone en Procoatings

Vanaf heden is Ventistone een samenwerking aangegaan met ProCoatings. Dit onafhankelijke familiebedrijf is actief als professionele verfgroothandel en heeft 23 vestigingen in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe.

lees verder

Bij ons geen prijsverhoging in 2016

Ventistone heeft goed nieuws: wij verhogen de prijzen in 2016 niet. De prijs aanpassen staat bij menig bedrijf aan het eind van het jaar op de agenda. Bij ons was dat agendapunt snel afgehandeld: de prijzen van 2016 zijn de prijzen van 2015!

lees verder