Sinds 1980

”Ventistone is een familiebedrijf en daar zijn we trots op. Merken klanten dat? Wij denken van wel. Omdat het een familiebedrijf is zijn we net iets meer betrokken. Een klant merkt dat direct aan onze service en aan onze oplossingen voor zijn vraagstukken. Kom gewoon eens langs voor een kop koffie en een ontmoeting. Dan kunnen we je direct onze fabriek laten zien”.

Garantie

Voordeel van toepassing van Ventistone profielen is dat alleen dat kan worden aangepakt wat niet goed is. “Je hoeft niet alles te schilderen als zich ergens verfgebreken voordoen. Herstel – na ons advies met in Autocad getekende details met de typen profielen – de onderliggende schade, plaats het benodigde Ventistone onderdeel en schilder bij in de juiste kleur. Houtrot doet zich dan gegarandeerd niet meer voor en een complete schilderbeurt kan dan later, wanneer het echt nodig is.” De Janssen van Doorns zijn stellig over de garantie dat hun Ventistone profielen het onderliggende hout blijvend droog houden. “Elk profiel wordt exact op maat gemaakt in onze fabriek. Soms hebben we wel 20 verschillende maten per kozijn. Per jaar leveren we zo’n 100 km aan profielen.”

Team Ventistone: werkt plezierig 

Bij Ventistone hebben we onderling weinig woorden nodig. Logisch: sommige leden van ons team werken al 25 jaar met elkaar samen. Ons familiebedrijf bestaat nu twintig jaar. Een solide basis waar zowel teamleden als opdrachtgevers met overtuiging op durven bouwen. We kennen elkaar door en door. Geen hiërarchische structuur, bureaucratische aanpak of lange procedures; de lijnen zijn kort en staan altijd open, we maken duidelijke afspraken en kunnen van elkaar op aan. Daardoor krijgen we zaken vlot en goed voor elkaar. Dat werkt plezierig. Voor onszelf én voor onze opdrachtgevers. 

Ventistone: de uitvinders

Verwerken en produceren van Ventistone profielen is één. Maar bedenk zo’n eenvoudige oplossing maar eens!

Jan Jansen van Doorn is de oprichter van Ventistone. Van beroep is hij huisschilder en en verftechnicus, maar daarnaast is hij ook nog uitvinder. Dit bleek een gouden combinatie want zo onstonden de ventistone profielen. Jan Janssen van Doorn: ”Hoewel bekend is dat droog hout niet rot en dat juiste detailleringen houten geveltimmerwerk droog houden, is de praktijk weerbarstig. Houtrot is daardoor een terugkerend probleem en herstel daarvan helpt slechts tijdelijk. Ik besloot daarop iets te bedenken”. 
”Steenvezelprofielen bleken de oplossing. Met het ventilerend aanbrengen van zulke profielen, dorpelafdekkers en neuslatten van geperst steenvezel, waarop water geen vat heeft, zorg je ervoor dat het onderliggende hout niet meer nat kan worden. Het werkt feitelijk niet anders dan de panlatten onder je dakpannen. Heb je die ooit zien rotten?”