Wat te doen tegen houtrot

“Wat te doen tegen houtrot?” is één van de meest gestelde vragen van mensen die houten kozijnen hebben. Als u kozijnen van hout heeft, is er immers een grote kans dat u vroeg of laat te maken krijgt met houtrot. Dit is namelijk een veel voorkomend probleem bij houten objecten die veelvuldig in aanraking komen met vocht, warmte en zuurstof. De steenvezelprofielen van Ventistone zijn speciaal ontwikkeld om uw kozijnen droog te houden en te ventileren zodat houtrot voorgoed tot de verleden tijd behoort!


Wat is houtrot?

Houtrot is een soort schimmel die hout aantast. Deze schimmel ontstaat om verschillende redenen zoals bijvoorbeeld temperatuurverschillen, scheuren in het hout of vervuiling. De schimmel wordt gevoed door vocht zoals regen, warmte en zuurstof en gaat vervolgens groeien. Houtrot komt dus vooral voor op plekken die regelmatig blootgesteld worden aan invloeden van buitenaf. 


Hoe kunt u houtrot in uw kozijn herkennen?

U kunt houtrot herkennen in uw kozijn herkennen doordat het hout verkleurt, er zachte plekken op het kozijn voorkomen, stukjes krimpen of loslaten en/of er schade als barsten, blaasvorming en onthechting aan de verflaag van uw kozijn ontstaat. Heeft u houtrot geconstateerd, dan wilt u waarschijnlijk weten wat te doen tegen houtrot. Het is mogelijk houtrot te herstellen maar deze oplossing is over het algemeen slechts tijdelijk. Ons antwoord op op de vraag “wat te doen tegen houtrot?” is dus altijd dat voorkomen beter is dan genezen! 


Wat te doen tegen houtrot?

Maar hoe kunt u voorkomen dat u (weer) last krijgt van houtrot? Ventistone heeft speciale steenvezelprofielen ontworpen die ervoor zorgen dat u in de toekomst geen last meer heeft van vervelende schimmels. Deze profielen zijn gemaakt van geperst steenvezel. Ze hebben de uitstraling van hout, maar de sterkte en duurzaamheid van steen. De steenvezelprofielen van Ventistone worden op het bestaande kozijn geplaatst. Hierdoor blijft het onderliggende houten kozijn droog. De afstandhouders tussen het steenvezelprofiel en uw houten kozijnen zorgen tevens voor een optimale ventilatie waardoor deze blijvend droog blijven en u geen last meer hebt van rot.  


Andere voordelen van Ventistone steenvezelprofielen

Onze steenvezelprofielen zijn niet alleen hét antwoord op de vraag “wat te doen tegen houtrot?” maar hebben ook andere voordelen. Met de speciale profielen van Ventistone behoort namelijk ook afbladderende verf tot het verleden. Zo bespaart u tot maar liefst 50% op uw onderhoudskosten! Daarnaast zijn onze steenvezelprofielen niet brandbaar, milieuvriendelijk en passen ze in het beleid van duurzaam onderhoud. Ventistone profielen zijn bestand tegen alle klimatologische omstandigheden en onderhoudsvrij. 


Contact

Wilt u voor altijd korte metten maken met rottende kozijnen en uw onderhoudskosten halveren? U kunt ons altijd bellen voor een goed en eerlijk op maat gemaakt advies op (0344) 68 00 00. Een mailtje sturen kan ook. Wilt u onze steenvezelprofielen graag in het echt zien? Kijk hier om uw dichtstbijzijnde Ventistone dealer te vinden. Uiteraard bent u ook altijd welkom in onze fabriek in Tiel! Uw tekst