Kozijnen beschermers

“Houtrot” is niet voor niets een gevreesd woord onder iedereen die houten kozijnen heeft. Het is namelijk een vaak voorkomend probleem bij houten objecten die veelvuldig blootgesteld worden aan vocht, zuurstof en warmte. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, heeft Ventistone speciale beschermers ontwikkeld die uw kozijn droog houden en ventileren. Zo behoort houtrot voorgoed tot de verleden tijd! 


Waarom uw kozijn beschermen tegen houtrot?

Houtrot is een schimmel die om verschillende redenen zoals bijvoorbeeld temperatuurverschillen of beschadigingen van het hout, kan ontstaan. De schimmel wordt gevoed door vocht, warmte en zuurstof en zal vervolgens gaan groeien. Houtrot kan uw kozijn ernstig beschadigen dus het is zaak zo snel mogelijk in te grijpen!

U kunt houtrot herkennen doordat het hout gaat verkleuren, er zachte plekken op uw kozijnen ontstaan of er stukjes loslaten of barsten. Het is mogelijk houtrot te herstellen maar dit is bijna altijd slechts een tijdelijke oplossing. Onze beschermers voor uw kozijnen zorgen ervoor dat u ook in de toekomst geen last meer heeft van hinderlijke schimmel. 


Ventistone kozijnen beschermers

Kozijnen beschermers van Ventistone zijn gemaakt van geperst steenvezel. Ze zien eruit als hout, maar hebben de duurzaamheid en sterkte van steen. De profielen worden op het bestaande kozijn gemonteerd. Zogenaamde afstandhouders tussen uw kozijn en de beschermer zorgen ervoor dat de wind vrij spel krijgt en de ventilatie optimaal is. De steenvezelprofielen dienen ook als waterkering en worden afgewerkt met een waterdichte kitrand waardoor uw kozijnen zelfs tijdens zware storm of regenbuien droog blijven!

De kozijnbeschermers van Ventistone zijn bestand tegen alle klimatologische omstandigheden en onderhoudsvrij.


Halveer uw onderhoudskosten

Niet alleen houtrot, ook afbladderende verf behoort met onze kozijnen beschermers tot het verleden. U kunt zo dus maar liefst 50% op uw onderhoudskosten besparen. Onze beschermers werken tevens brandvertragend, zijn milieuvriendelijk en passen in het beleid van duurzaam onderhoud. 


Met steenvezelprofielen voorkomt u niet alleen houtrot, maar ook afbladderende verf behoort tot het verleden. Zo bespaart u tot maar liefst 50% op uw onderhoudskosten! Daarnaast zijn onze kozijnbeschermers ook brandvertragend, milieuvriendelijk en passen in het beleid van duurzaam onderhoud. 


Contact

Wilt u voor altijd korte metten maken met rottende kozijnen en uw onderhoudskosten halveren? U kunt ons altijd bellen voor een deskundig en eerlijk op advies op (0344) 68 00 00. Een mailtje sturen kan ook. Wilt u onze kozijnen beschermers graag in het echt zien? Kijk hier om uw dichtstbijzijnde Ventistone dealer te vinden. Uiteraard bent u ook altijd welkom in onze showroom in Tiel!